side-area-logo

Freedom to express yourself.

Waarom is administratie belangrijk?

Een goede basis

Administratie betekent: alle gegevens over je onderneming die je op papier of elektronisch vastlegt. Als ondernemer ben je wettelijk verplicht een goede administratie bij te houden en te bewaren.

Waarom? Je administratie vormt de basis van je belastingaangiften. De Belastingdienst moet deze aangiften snel en goed kunnen controleren. Als je administratie niet volledig is en niet binnen een redelijke termijn te controleren valt of als je de administratie niet lang genoeg bewaart, kan dat vervelende gevolgen hebben. Denk daarbij aan boetes
of het mislopen van btw-aftrek. Als jij de boel niet op orde hebt, zal de Belastingdienst namelijk zelf je omzet en winst vaststellen en de verschuldigde belasting berekenen.

Overzicht in uw bedrijf

Te allen tijde op de hoogte

Een goed georganiseerde administratie is niet alleen wettelijk verplicht, je hebt ermee ook snel de beschikking over de cijfers en resultaten van je onderneming. Zo krijg en houd je inzicht over je inkomsten, uitgaven en winst. Je ziet of klanten wel of niet op tijd betalen, waar je geld naartoe gaat en waar het vandaan komt. Aan de hand hiervan kun je inspelen op ontwikkelingen en je activiteiten eventueel bijstellen. Als de rechtsvorm van het bedrijf een BV is dan ben je verplicht om jaarstukken op te stellen en deze te deponeren bij de kamer van koophandel.

ELABORATED STYLE

Freedom to express yourself.

Zelf doen of uitbesteden

Vertrouwen is de sleutel

Of de administratie geheel door ons wordt verzorgd, of dat deze door uzelf op ons BA&F Online systeem wordt bijgehouden, of dat u de administratie op een eigen systeem wordt verwerkt, wij kunnen u daarbij van dienst zijn. De administratie zal constant bij zijn en wij informeren u periodiek over de stand van zaken middels duidelijke overzichten. Standaard zijn de balans, winst- en verliesrekening, openstaande posten lijsten van debiteuren en crediteuren en waar gewenst specifieke managementoverzichten.

Wat anderen zeggen

Broekhuis klanten aan het woord

Maak nu gratis een vrijblijvende afspraak.

Wij gaan graag in gesprek over uw specifieke situatie.