Nieuws

Bij ons is de horecaondernemer ook een gast

By juni 28, 2019No Comments

Horecaondernemers noemen hun klanten gasten. En die gasten worden steeds vaker in de watten gelegd om een onvergetelijke middag of avond te hebben. Uiteraard is de beleving in een snackbar anders dan die in een bruine kroeg of een sterrenrestaurant. Maar hoe dan ook, beleving is alles. Die beleving wil je toch ook in het contact met je adviseur?

Altijd inzicht gewenst

Welke horecagelegenheid je ook hebt, elke ondernemer in de horeca heeft dezelfde wensen als het erom gaat zijn onderneming aan te sturen. Wat is de omzet? Hoe verhoudt de inkoop zich ten opzichte van die omzet? Hoe hoog zijn de loonkosten en de overige kosten?

Optimaliseer je omzet

Veel horecaondernemers hebben een digitaal kassasysteem waarbij de omzet real time kan worden gevolgd. Dit kassasysteem kan gekoppeld worden aan je boekhoudsoftware. Zo wordt je administratie dagelijks bijgewerkt. Veel van die kassasystemen worden geleverd met een app, waarin real time je omzet kan worden gevolgd en de inzet van je personeel wordt bijgehouden. Zo wordt je door middel van een stoplicht geïnformeerd of er te veel – of te weinig – personeel aan het werk is. En heeft een tafel al een tijdje geen gastheer of -vrouw aan tafel gehad? Dan wordt het personeel geïnformeerd via de app. Zo kun je je omzet optimaliseren.

Volg je kengetallen

Via een overzichtelijk dashboard kun je de door jou gewenste kengetallen volgen. Natuurlijk is het daarbij van essentieel belang dat de administratie up-to-date is. Door een goed boekhoudprogramma te gebruiken, wordt je leven – of in ieder geval je administratie – een stuk simpeler. Zo worden bijvoorbeeld inkoopfacturen rechtstreeks van de leverancier in je boekhouding verwerkt en is de informatie op elk moment beschikbaar.

De cijfers in je voordeel veranderen

Als je dan die beschikking hebt over je kengetallen, wat doe je er dan mee? Hier komt het belang van intensief contact met je adviseur om de hoek kijken. Spreken jullie dezelfde taal en begrijpen jullie elkaar? Het gaat er niet alleen om hoe de cijfertjes eruitzien, maar ook om wat je als ondernemer kunt doen om deze cijfers in je voordeel te veranderen. Boekhoudkundig, maar ook qua bedrijfsvoering. Wat kan er anders? Wil je een adviseur die écht met je mee kan denken? Dan heb je iemand nodig die kennis heeft van de horecasector, die zich wil verdiepen in jouw onderneming en zich kan inleven in jouw situatie.

Kunnen we je helpen?

Broekhuis Administrateurs & Fiscalisten werkt al meer dan dertig jaar voor horecaondernemers. Met een team van tien ervaren medewerkers ondersteunen wij niet alleen horecaondernemers, maar ook andere ondernemers in het mkb. Nieuwsgierig of onze aanpak wat voor je is? Maak gerust vrijblijvend een afspraak. Onder het genot van een kop koffie bespreken we graag de mogelijkheden.

Piet Broekhuis

Gildenveld 4, 3892 DG Zeewolde

Randstad 21-31, 1314 BE Almere

T. 0031-36-5359222

E. p.broekhuis@bafd.nl

W. www.broekhuis-administraties.nl

Piet

Piet

Piet Broekhuis Gildenveld 4, 3892 DG Zeewolde Randstad 21-31, 1314 BE Almere T. 0031-36-5359222 E. p.broekhuis@bafd.nl W. www.broekhuis-administraties.nl